Hjertestarterdagen

Kunnskap om livreddende førstehjelp med bruk av hjertestarter har fått en egen verdensdag.

HVA ER HJERTESTARTERDAGEN?

Hjertestarterdagen er et europeisk initiativ som utvikler seg til å bli et globalt konsept i løpet av 2018. Hensikten med hjertestarterdagen er å øke beredskapen ved å tilby kurs og kunnskap om hjerte-/lungeredning og hvordan man bruker en hjertestarter i et nødstilfelle. 


HVEM ER DETTE FOR?

For sertifisert personell innenfor førstehjelp er dette en mulighet til å bidra til økt beredskap ved å frivillig (ideelt arrangement) holde kurs for personer som har behov for det. 

For personer som ønsker å lære mer om hjertestans og livreddende førstehjelp med bruk av hjertestarter er dette en mulighet til å lære mer og bli bedre forberdet ved en hjertestans, hjemme, på jobben eller hvor det måtte inntreffe.  


HVORFOR ER DET SÅ MYE FOKUS PÅ HJERTESTANS OG BRUK AV HJERTESTARER?

I Europa dør ca 350 000 mennesker av plutselig hjertestans utenfor sykehus hvert år. Til sammenligning dør 28 000 i trafikken. Rask og riktig hjerte- og lungeredning med bruk av hjertestarter øker sjansene for å overleve betraktelig. Kort og godt. 


HVORDAN KAN JEG DELTA? HVORDAN KAN JEG BIDRA?

Dette er et ideelt arrangement hvor alle som kan må bidra for å skape engasjement rundt dette. Har du lokaler du kan stille til rådighet, har du kunnskap og kan stille opp noen timer på frivillig basis eller ønsker du å delta på et kurs eller en introduksjon til livreddende førstehjelp? Da oppfordrer vi alle til å bruke facebooksiden for å skape engasjement rundt denne livsviktige dagen.  

© 2021 Legebutikken.no. All rights reserved.

Search engine powered by ElasticSuite