home Meny close
menu Meny
  • Daglig levering til dør
  • Flere betalingsalternativer
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Alltid tilbud

Verdens hjertestarterdag 16. oktober

Kunnskap om livreddende førstehjelp med bruk av hjertestarter har fått en egen verdensdag. 


Hva er hjertestarterdagen?

Hjertestarterdagen er et europeisk initiativ som utvikler seg til å bli et globalt konsept i løpet av 2018. Hensikten med hjertestarterdagen er å øke beredskapen ved å tilby kurs og kunnskap om hjerte-/lungeredning og hvordan man bruker en hjertestarter i et nødstilfelle. 


Hvem er dette for?

For sertifisert personell innenfor førstehjelp er dette en mulighet til å bidra til økt beredskap ved å frivillig (ideelt arrangement) holde kurs for personer som har behov for det. 

For personer som ønsker å lære mer om hjertestans og livreddende førstehjelp med bruk av hjertestarter er dette en mulighet til å lære mer og bli bedre forberdet ved en hjertestans, hjemme, på jobben eller hvor det måtte inntreffe.  


Hvorfor er det så mye fokus på hjertestans og bruk av hjertestarer?

I Europa dør ca 350 000 mennesker av plutselig hjertestans utenfor sykehus hvert år. Til sammenligning dør 28 000 i trafikken. Rask og riktig hjerte- og lungeredning med bruk av hjertestarter øker sjansene for å overleve betraktelig. Kort og godt. 


Hvordan kan jeg delta? Hvordan kan jeg bidra?

Dette er et ideelt arrangement hvor alle som kan må bidra for å skape engasjement rundt dette. Har du lokaler du kan stille til rådighet, har du kunnskap og kan stille opp noen timer på frivillig basis eller ønsker du å delta på et kurs eller en introduksjon til livreddende førstehjelp? Da oppfordrer vi alle til å bruke facebooksiden for å skape engasjement rundt denne livsviktige dagen.